Kategorier
Nyheter

Skaffa en hängmatta åt barnen

Varför inte skaffa en hängmatta åt barnen? Många inreder numer sitt hem med hängmattor. De flesta kanske föreställer sig hängmattan i trädgården, men numer använder många använder både hängstolar och hängmattor inomhus. Det är också självklart för många att ta med hängmattorna på semestern eller på en utflykt ut i skogen. Vi listar några saker att tänka på?

Hängmattor för lek

Har du tänkt att införskaffa en https://hängmatta.se/ åt barnen så är det så att de ser den i första hand som en leksak. Även om du kanske ser hängmattan gjord för en stunds avkoppling ser barnen den som en utmärkt gunga. Hängmattans gungande rörelse gör att det första barnen tänker på är en möjlighet till gunga och även att det kan vara fler än en på gungan. 

Planera för vild aktivitet

Eftersom barnen ser hängmattan i första hand som en gunga är det två saker du måste tänka extra på. Införskaffa en hängmatta som är extra stark. Dessa har ofta förstärkta sömmar. Du måste också tänka på hur väl du fäster din hängmatta mellan träd eller med hjälp av stolpar. Det finns även olika ställningar för hängmattan. 

Bra för din rygg

Efter ett tag vänjer sig barnen vid hängmattan och även de kan sedan använda hängmattan för avkoppling och läsning. Hängmattan är bra för ryggen. När du ligger på längden i en hängmatta, stödjer hängmattans tyg din rygg på ett optimalt sätt. Det följer varje liten rörelse du gör, vilket har en massageeffekt på dina ryggmuskler. Belastningen på ryggraden är också annorlunda i en hängmatta, vilket hjälper dig att undvika ensidig belastning på ryggen.

Välj rätt ställe för det blir din favoritplats

En hängmatta är mycket bekväm, och när du väl lagt dig kommer du inte vilja lämna den. I din hängmatta kan du sova, vila, läsa eller vara kreativ. Välj därför platsen för din hängmatta med omsorg, för risken är uppenbar att det blir din nya favoritplats. Eftersom du kan sätta upp din hängmatta på olika sätt är det värt att tänka på var du vill ha din hängmatta innan du beställer. Du kan sätta upp hängmattan antingen med hjälp av stolpar i marken, mellan träden, med hjälp av en krok i väggen. Det går att sätta upp den i väggen med några krokar, eller med hjälp av ett rep kring bjälkarna i taket. Ja, endast fantasin sätter begränsningar för var du kan hänga upp din hängmatta. 

Finns det inga träd och din terrass är klädd med sten, och helst vill du kunna ligga bredvid swimmingpoolen, eller kunna flytta runt på hängmattan, då är det en ställning för hängmattan som du behöver. Det finns flera modeller av ställningar att välja mellan. 

Används året runt

När du tänker på en hängmatta, ser du kanske bara sommaren framför dig. Men det behöver inte sluta när du tar in hängmattan från verandan eller trädgården! Det funkar fint att hänga upp hängmattan inomhus, vilket betyder att du kan fortsätta vila bekvämt hela vintern.